نمایشگاه CES 2020 بیشتر از سالهای قبل خودرو دارد. مخصوصا ۲ خودروی خاص که به ترند نمایشگاه تبدیل شدند و همه میخواستند پشت فرمان آنها بنشینند. امسال شاهد خودروهای آیندهنگرانهای از سمت شرکتهای سونی و بنز بودیم. بنز که خودش یک خودروساز است و قبلا هم سابقهی خوبی در آوردن ماشینهای کانسپت به نمایشگاه CES داشته است. اما هیچکس فکرش را هم نمیکرد که سونی بخواهد با یک خودروی مفهومی به CES 2020 قدم بگذارد. به همین دلیل اول با این خودرو شروع میکنیم.
خودروی سونی مدل Vision-S
خودروی مفهومی سونی با نام ویژن اس (Vision-S) معرفی شده است. سونی غول دنیای فناوری است و اینکه به هر دلیلی بخواهد واقعا یک خودرو بسازد، برای خیلیها سوال ایجاد میکند. واقعا هدف سونی از این کار چیست؟ شاید اگر نگاهی به درون ویژن اس بیندازید، متوجه شوید که قصد و غرض سونی از این کارها چیست. تمام فضایی که معمولا در خودروها به داشبورد اختصاص پیدا میکند، در ویژن اس با یک نمایشگر عریض پر شده است. حتی برای آینههای جانبی هم از گوشههای همین نمایشگاه استفاده میشود که البته در این نمونهی اولیه کار نمیکردند.
هنوز کسی نتوانسته است قصد و غرض سونی از این کار را متوجه شود. احتمالا آنها میخواهند تجربهی خاصی از تماشای فیلم و بازی کردن را به درون خودروها بیاورند. این را میشد از منوی خاص در حال نمایش درون این نمایشگرها احساس کرد. واقعا سونی چه خوابی دیده است؟ جزئیاتی دربارهی مشخصات فنی خودرو پیدا نکردم و جایی هم ندیدم که دربارهی این مسائل صحبتی کرده باشند.
خودروی مرسدس بنز مدل Vision Avatar
اما دربارهی خودروی مفهومی خاص مرسدس بنز تا دلتان بخواهد میشود حرف زد. خودرویی که بنز با خودش به نمایشگاه CSE 2020 آورد، Avatar Car نام دارد. دیدن نام آواتار آدم را به این فکر میاندازد که نکند این خودرو به فیلم سال ۲۰۰۹ جیمز کامرون ربط داشته باشد که راستاش را بخواهید، ربط دارد! این خودرو را با نگاه به همان فیلم آواتار و اتفاقا با مشارکت شخص آقای جیمز کامرون ساختهاند. مرسدس بنز خیلی دوست دارد تا خودش را آیندهنگر نشان بدهد و کسی هم نمیتواند تاثیر این برند را روی حرکت صنعت جهانی خودرو نادیده بگیرد. اما واقعا ساختن یک ماشین با الهام گرفتن از آواتار از آن کارهای خیلی عجیب و غریب روزگار است.
در پشت ماشین آواتار، تعدادی سنسور قرار گرفتهاند که به شکل خاصی بالا و پایین میشوند و حالتی هوشمند به خودرو میدهند. به گفتهی سونی، این سنسورها امکان ارتباط بین خودرو و وسایل نقلیهی دیگر را به وجود میآورند. تایرهای خاص آواتار کار در جهات مختلف میچرخند و میتوانند خودرو را در جهتهای غیرمعمولی جابهجا کنند. نوع نورپردازی روی تایرها و بدنه بهشکلی است که ناخواسته توجه آدم را به خود جلب میکند. این ماشین برقی است و قابلیت خودران بودن را هم دارد؛ ولی حتما یک راننده باید پشت فرمان آن بنشیند تا در هنگام بروز اتفاقهای خاص کنترل را به دست بگیرد. بهجای دستهی دنده، یک چیز خاص توی آواتار کار وجود دارد که مشابه قلب انسان ضربان دارد و میخواهد حس زنده بودن خودرو را به راننده میدهد. این دسته یکجورهایی کنترل خودرو هم هست و امکان گردش در منوها را فراهم میکند. از همان بالای این کنترلر ضرباندار هم یک نمایشگر عظیم و خاص شروع میشود و تا دو انتهای داشبود ادامه پیدا میکند.
بهجای دستهی دنده، یک چیز خاص توی آواتار کار وجود دارد که مشابه قلب انسان ضربان دارد و میخواهد حس زنده بودن خودرو را به راننده میدهد.
واقعا معلوم نیست که هدف بنز از ساخت این خودرو چیست. شما اگر فهمیدید، لطفا به من هم بگویید تا از گمراهی خارج شوم. آیا واقعا آینده قرار است این شکلی باشد؟ واقعا قرار است با چنین وسیلههای عجیبی جابهجا شویم یا سونی و مرسدس بنز سر کارمان گذاشتهاند؟
منبع عکس کاور این پست، سایت Getty Images است.