سامسونگ طبق سنت هر ساله، مدل جدید از سری S را معرفی کرد. گوشیهای Galaxy S9 و S9+ در نگاه اول همان Galaxy S8 هستند و هیچ تغییر خاصی در ظاهر آنها دیده نمیشود. گویا این بار سامسونگ باید به جای اپل (Apple) سیبل انتقادات شود و پذیرای گلایهی مشتریانی باشد که از طراحی بدون تغییر گوشی ناراضی هستند. دقیقا همان نمایشگری که به نمایشگر بدون مرز مشهور است، در S9 و +S9 کار شدهاست. حاشیههای صفحه نمایش هم همان خمیدگی دوستداشتنی مدل قبل را دارند. مکان سنسور اثر انگشت در قسمت پشت گوشی کمی دستکاری شده تا از رفتن انگشت روی لنز دوربین جلوگیری کند. یک لایهی تیره هم روی سنسورهای بالای نمایشگر آمده تا نگذارد تعداد زیاد سنسورها، حالت ناخوشایندی به جلوی گوشی بدهد.
دوربین بسیار خوب
اما مهمترین چیزی که در Galaxy S9 وجود دارد، دوربین جدید آن است. هر دو گوشی S9 و +S9 یک دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی در پشت دارند که دارای دیافراگم متغیر است. میتوان گفت تقریبا اولین بار در دنیای گوشیهای هوشمند شاهد استفاده از دیافراگم متغیر در یک دوربین موبایل هستیم. این دوربین میتواند در دو دیافراگم F1.5 و F2.4 عکاسی کند و با توجه به میزان نور محیط، دیافراگم مناسب را انتخاب کند. تلاش سامسونگ در رسیدن از حداکثر گشادگی دیافراگم F1.7 به F1.5 ستودنی است. مدل +S9 یک دوربین ثانویه هم دارد که دوربین عکاسی تله (Tele) است و یک مرحله زوم اپتیکال به عکاس میدهد.
مورد دیگر، توانایی فیلمبرداری اسلوموشن با سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه است. این قابلیت تا پیش از این تنها در گوشی موبایل Xperia XZ سونی وجود داشت و حالا Galaxy S9 هم به آن مجهز شدهاست. در حالت فیلمبرداری اسلوموشن، رزولوشن فیلم به ۷۲۰p کاهش پیدا میکند که میتوان با آن کنار آمد.
و باقی قضایا
به شخصه با ویژگیهای نرمافزاری موجود در دوربین گوشی جدید، ارتباط برقرار نمیکنم و آن را تقلیدی کورکورانه از حرکت اپل در iPhone X میدانم. اما به هر حال سامسونگ است و اگر نتوان بین محصول سامسونگ و محصولات معتبر شباهتی پیدا کرد، دیگر چه کاری برای انجام دادن باقی میماند؟
در Galaxy S9 از پردازندههای جدید دوگانه استفاده شده که باز هم طبق سنت همیشگی، مدل مجهز به پردازندهی Qualcomm Snapdragon از مشتری ایرانی دریغ میشود و باید به Exynos خود سامسونگ اکتفا کرد. حافظهی رم در مدل معمولی و مدل پلاس متفاوت است و مدل +S9 با ۶ گیگابایت رم، ۲ گیگابایت قویتر از S9 ظاهر میشود. رابط هوشمند نرمافزاری بیکسبی (Bixby) هم که انگار عمدا طوری طراحی شده تا در ایران کار نکند! تقریبا هر چیز خوبی که در بیکسبی وجود دارد در ایران فیلتر است؛ خب یک دفعه آن بخش ترجمهاش را هم فیلتر کنید و خلاص!
موضوع اما اینجا است که آیا باید به هر قیمتی، هر سال یک محصول جدید تولید کرد؟ آیا با ارایه دادن سرویسهای نرمافزاری بهتر روی همان مدلهای موجود نمیتوان مشتری را راضی نگه داشت؟ آیا مشتری در صورتی که هر سال یک گوشی پرچمدار جدید نبینید، به راحتی برند محبوبش را فراموش میکند؟ من که اینطور فکر نمیکنم.