فری پیک مجموعهی جذابی از ابزارهای مورد نیاز برای ارائه دادن را در اختیار من قرار داده است. منظورم از ارائه دادن، همان پرزنت (present) کردن است و برای انجام دادن این کار، به کلی المانهای گرافیکی نیاز دارم؛ یعنی همان تصاویر پیکسلی و وکتور و آیکون و چیزهایی از این دست. خوبی مجموعهی سایتهای فری پیک در این است که تمام این المانها را به صورت یکجا در اختیارتان قرار میدهد. برویم و اعضای این مجموعه را با هم مرور کنیم.
اسلایدزگو (SlidesGo)
حقیقتاش را بخواهید، من از راه همین اسلایدزگو با مجموعهی ابزارهای آنلاین فری پیک آشنا شدم. یکی از نیازهایی که این اواخر به ضرورت آن پی بردم، توانایی ارائه پرزنتیشنهای خوب و جذاب بود و در به در دنبال یک راه حل درست برای این کار میگشتم. با کمی، باور کنید فقط با کمی سرچ به یک وبسایت خیلی کامل و درست، یعنی همین اسلایدزگو عزیز رسیدم. توی اسلایدزگو پر است از تمپلیتهای آماده برای ارائههای مختلف؛ از نیازهای مارکتینگ و فروش بگیرید تا ارائههای درسی و همایشی تا هزار و یک قصد و نیت دیگر. توی اسلایدزگو برای تمام این مقاصد تمپلیت آماده وجود دارد که تنها با دانلود کردن یا استفاده از نسخهی آنلاین آنها میتوانید ارائهی مورد نظرتان را بسازید.
راستاش را بخواهید، خود من زیاد با پاورپوینت ارتباط برقرار نمیکنم و به همین دلیل، از نرمافزار Google Slides موجود در مجموعهی گوگل داکس استفاده میکنم. خوبی اسلایدزگو در این است که علاوه بر امکان دانلود تمپلیتهای آماده برای وارد کردن به پاورپوینت، امکان استفاده از ورژن مخصوص گوگل داکس را هم فراهم کرده است و با زدن یک دکمه میتوانید یک کپی از تمپلیت را به گوگل داکس شخصیتان وارد کنید. هر کدام از تمپلیتهای اسلایدزگو برای خودشان داستان مجزایی دارند و بالاخره با استفاده از یکی از آنها میتوانید نیازتان را به درستی برطرف کنید. این تمپلیتها به مجموعهای از آیکونها و طرحهای گرافیکی آماده هم مجهز هستند و در صورت نیاز میتوانید المانهای گرافیکی مورد نظرتان را بدون دردسر از انتهای هر تمپلیت انتخاب کنید. دیگر واقعا چه میتوان خواست؟
فلت آیکون (FlatIcon)
بعد از کمی کار کردن با اسلایدزگو، متوجه شدم که یک جای کار میلنگد. گاهی اوقات به طرحهای گرافیکی، آیکونها و نمادهایی نیاز داشتم که سازندهی تمپلیت به آنها فکر نکرده بود. خیلی وقتها پیش میآمد که میخواستم یک حرف خیلی جدید در پرزنتیشن بزنم و برای انتقال دادن این مفهوم خاص، به تعدادی آیکون نیاز داشتم.
سایت فلت آیکون مرجعی برای دانلود آیکون در سطح اینترنت است.
قبلا دیده بودم که لابهلای تمپلیتهای آمادهی اسلایدزگو، بنرهایی از یک سایت به نام فلت آیکون وجود دارد. زمانی توجهام بیشتر جلب شد که دیدم این بنرها از سر جایشان تکان نمیخورند و اصلا منقضی هم نمیشوند! شک کردم که احتمالا این سایت هم متعلق به مالک اسلایدزگو است. البته بعد از مدتی شکام درست از آب درآمد و دیدم این سایت، مرجعی برای دانلود آیکون در سطح اینترنت است. قبلا یکی دوبار سایت آیکون فایندر (Icon Finder) را دیده بودم؛ ولی هیچوقت قلابام به آن گیر نکرده بود و نیازمندش نشده بودم. اما حالا که فلت آیکون را بلافاصله بعد از آشنایی با اسلایدزگو پیدا کردم، دیگر ولکن نبودم.
البته فلت آیکون هم کمی اذیت دارد و برای دانلود رایگان آیکون در هر روز، حد مشخصی در نظر گرفته است. اما به هر حال میشد این موضوع را به نوعی ندیده گرفت و از سرویس خوب فلت آیکون لذت برد. البته ناگفته نماند که تعدادی از آیکونهای موجود در فلت آیکون، ذاتا پولی هستند و بدون پرداختن هزینهی اشتراک، نمیشود دانلودشان کرد. به هر حال من که راضی هستم. در نهایت میشود کار را راه انداخت.
فری پیک (FreePik)
و اما رسیدیم به اصل موضوع! خود سایت فری پیک که به نوعی والد آن دو سایت دیگر است. فری پیک برای دانلود عکس است و عکسهای استوک (البته استاک فوتو – Stock Photo درستتر است) تویش پیدا میشود. همانطور که میشود حدس زد، استفاده از فری پیک رایگان است. البته بهتر است بگوییم استفاده از آن تقریبا رایگان است. بر خلاف آن دو سایت دیگر، برای دانلود از فری پیک حتما باید لاگین کرد و تعداد عکسهای قابل دانلود در هر روز بسیار کم است. اما میتوانید عکسهای خوبی را به صورت زمانبندی شده دریافت کنید. اگر هم که پول اشتراک را بپردازید، عکستان را به راحتی دانلود خواهید کرد.
رایگان نبودن فری پیک به صورت کامل، مشکل زیادی ایجاد نمیکند؛ زیرا سایتهایی که میشود از آنها برای دانلود عکس استوک استفاده کرد، یکی دو تا نیستند. خودم استفاده از سایتی مثل آنسپلش (Unsplash) را ترجیح میدهم؛ چرا که عکسهایش به اندازهی عکسهای استوک تابلو نیستند، انسانیتر و طبیعیتر هستند و استفاده از آن هم کاملا رایگان (Royalty Free) است. اما به هر حال گاهی هم نیاز است که عکسهای کاملا استوک استفاده کنی که در چنین مواقعی استفاده از فری پیک راه حل خوبی است. این عکسها را هم میتوانید برای ارائه دادن یک پرزنتیشن تمیز استفاده کنید و هم امکان استفاده از آنها برای کارهای گرافیکی را خواهید داشت. چند نفر از دوستان نزدیکام که گرافیک دیزاینر هستند، از فری پیک به صورت روزانه استفاده میکنند.
فری پیک یک محصول خوب دیگر به نام استوریز (Stories) دارد که توی آن عکسهای خوب وکتور پیدا میشود. در استوریز میتوانید طرحهای وکتور خوبی برای انتقال مفاهیم پیدا کنید. خوبی استوریز فری پیک در این است که عکسهایش تم بیزنسی دارند و میتوان از آنها برای مقاصد کاری استفاده کرد. امکان تغییر رنگ، خاموش کردن بخشهای خاص یک عکس و امکان انیمیت کردن کاراکترها از ویژگیهای جذاب استوریز است.
تجربهی استفاده از مجموعهی فری پیک
این مجموعه را معرفی کردم تا شما را هم در لذتی که خودم دارم میبرم، شریک کنم. استفاده از این سایتها به قدری کار من را راه انداخته است که واقعا نمیتوانم حد و مرز آن را به درستی برایتان تعریف کنم. بروید و از سایتهای این مجموعه استفاده کنید و لذتاش را ببرید.
منبع عکس کاور این پست، سایت Freepik است.
راهی برای دانلود رایگان پریمویم ندارید؟
نه متاسفانه فعلا راهی پیدا نکردم.