چند سرویس استریمینگ ویدیو کافی است؟!

جنگ استریمینگ ویدیو

سرویس‌های استریمینگ ویدیو به صورت فزاینده‌ای در حال گسترش هستند؛ هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی. از یک طرف غول بزرگی مثل نتفلیکس را داریم که ۱۵۸ میلیون مشترک در سراسر دنیا دارد و عملا کسی نمی‌تواند با آن رقابت کند. در کنار نتفلیکس، سرویس‌دهنده‌های دیگری مثل آمازون پرایم (Amazon Prime) و هولو (Hulu) را داریم که جزو بازیگران مطرح استریمینگ ویدیو هستند و خیلی‌ها با سرویس آنها آشنایی دارند. در سمت دیگر، شرکت‌های جدیدی را می‌بینیم که انگار به تازگی متوجه این بازار بکر و پرسود شده‌اند و می‌خواهند از این نمد، کلاهی برای خودشان درست کنند. طبق تحقیقاتی که توسط مراکز معتبر انجام شده، بازار تلویزیون‌های کابلی در دنیا در حال برچیده شدن است و گویا تا سال ۲۰۲۵ حجم زیادی از بازار ویدیو به صورت آن دیمند (On-Demand) ارائه خواهد شد.

این شده که شرکت‌های دیزنی (Disney)، اپل (Apple)، اچ بی او (HBO) و ان‌بی‌سی یونیورسال (NBCUniversal) به فکر افتاده‌اند که سرویس‌های جدیدی در این زمینه عرضه کنند. دیزنی با تکیه بر آرشیو عظیم فیلم و سریالی که دارد، سعی دارد که یک استریمینگ ویدیوی اختصاصی به نام دیزنی پلاس (Disney+) راه بیندازد. اپل تی وی پلاس (+Apple TV) را که احتمالا شنیده‌اید و حالا باید با اچ‌بی‌او مکس (HBO Max) و پیکاک (Peacock) هم آشنا شوید. تمام این سرویس‌ها یا تا به حال عرضه شده‌اند یا نهایتا تا پایان سال آینده استارت می‌خورند. حالا خودتان حساب کنید که آن‌موقع چه آشفتگی عظیمی در بازار استریمینگ ویدیو پدید می‌آید. مشتری بی‌نوا هم در این میان سرگردان است که کدام‌یک را انتخاب کند. هر کدام از این سرویس‌دهنده‌ها عناوین اختصاصی خودشان را دارند که اجازه‌ی انتشارشان روی سرویس‌های دیگر را نمی‌دهند. در نتیجه مشتری مجبور می‌شود چند سرویس اشتراکی را به صورت هم‌زمان بخرد و معمولا کمتر کسی این کار را می‌کند.

رهبران دنیای استریمینگ ویدیو در حال رقابت برای کسب سهم بیشتر
عکس فوق‌العاده‌ی هالیوود ریپورتر برای نمایش شدت رقابت در میان بزرگان | منبع عکس: THR

هر کدام از این سرویس‌دهنده‌ها با چالش‌های خاصی مواجه هستند. جذب کاربر به این سادگی‌ها نیست و این را خودشان هم خوب می‌دانند. اما مساله‌ی دیگری به نام اینترنت هم مطرح است. دیزنی برای حل این مشکل دست به دامان اوپراتور ورایزون (Verizon) شده و در ازای خرید اشتراک یک‌ساله، قول اینترنت رایگان برای استفاده از دیزنی پلاس را می‌دهد. گویا اچ‌بی‌او هم قصد دارد به واسطه‌ی ای‌تی‌اندتی (AT&T) که شرکت بالاسری وارنر مدیا (WarnerMedia) است، راهکاری برای این مشکل ارائه کند. اسکای (Sky) و کام‌کست (Comcast) هم پشت ان‌بی‌سی درآمده‌اند تا این پیر دنیای رسانه بی‌کس نباشد.

تمام این سرویس‌ها یا تا به حال عرضه شده‌اند یا نهایتا تا پایان سال آینده استارت می‌خورند. حالا خودتان حساب کنید که آن‌موقع چه آشفتگی عظیمی در بازار استریمینگ ویدیو پدید می‌آید.

در این میان به نظر می‌رسد که اپل برای جذب کاربر، راه هموارتری پیش رو دارد. داشتن ۱.۴ میلیارد کاربر فعال و ۹۰۰ میلیون آیفونی که در سراسر دنیا فعال هستند، اپل را به عنوان یکی از پرشانس‌ترین مهره‌های این بازی مطرح می‌کند. پیش‌بینی می‌شود که اپل پتانسیل‌اش را دارد تا ۱۰۰ میلیون کاربر برای سرویس تی‌وی پلاس جذب کند. البته اگر پیشنهادهای جذاب اشتراک رایگان و حق اشتراک ۵ دلاری اپل را در نظر بگیریم، این عدد می‌تواند تپل‌تر هم بشود.

حتی بخش کوچکی از این بازار هم می‌تواند تکان بزرگی به درآمد خیلی از برندها بدهد.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که تا ۵ سال آینده، سرویس‌های استریمینگ ویدیو به صورت مجموع بیش از ۹۷۰ میلیون کاربر خواهند داشت. این عدد خیلی عدد بزرگی است و طبیعی است که خیلی‌ها بخواهند برای در اختیار داشتن سهمی هرچند کوچک از آن با یکدیگر بجنگند. به اینجا که می‌رسیم، یاد سندروم مسواک چینی می‌افتم؛ حتی بخش کوچکی از این بازار هم می‌تواند تکان بزرگی به درآمد خیلی از برندها بدهد. حتی می‌ارزد که با غولی مثل نتفلیکس سرشاخ بشوی تا بتوانی تکه‌ای از این کیک خوشمزه را به چنگ بیاوری. آینده از آن ارائه‌دهندگان سرویس استریمینگ ویدیو خواهد بود. ما هم این گوشه‌ی دنیا با این مساله درگیر هستیم که سایت‌های دانلود فیلم‌مان تعطیل شده‌اند!

برای نوشتن این پست از مطلب Hollywood Reporter استفاده کرده‌ام. به عنوان مرجع به آن رجوع کنید.

منبع عکس کاور این پست، Unsplash است.

۰ ۰ رای
امتیاز کلی این نوشته
اشتراک
اعلان
guest

0 کامنت
فیدبک اینلاین
دیدن تمام کامنت‌ها