خب، چهره‌ی فیس اپ شده‌ی شما را هم دیدیم!

تغییر چهره و پیر کردن افراد با استفاده از اپلیکیشن فیس اپ

فکر می‌کنم تقریبا پارسال همین موقع‌ها بود که ناگهان اینستاگرام و توییتر پر شدند از یک سری عکس ساید بای ساید که چهره‌‌ی دوستان و آشنایان‌مان را به حالت پیر و جوان و خندان و گریان و زن و مرد و غیره و ذالک در کنار هم قرار می‌داد. اول‌اش یک مقدار جا می‌خوردی که چه خبر شده و مثلا چرا فلانی این‌قدر پیر شده؟ بعد ناگهان چشم‌ات می‌افتاد به لوگوتایپ فیس اپ (FaceApp) در پایین تصویر که می‌گفت تصویر با استفاده از این اپلیکیشن ساخته شده است. سرگرمی باحالی بود و توی محل کار و محیط‌های خانوادگی کلی مهر و محبت برقرار کرد. آن موقع همه می‌خواستند چهره‌ی تغییرکرده‌شان را به دیگران نشان دهند و کنار هم کمی خوش باشند. این کار برای یک‌بار خوب بود و بعد از مدتی که دیگر جذابیتی برای کسی نداشت خود به خود کنار گذاشته شد. یعنی به عبارتی مثل یک سامانه‌ی بارشی وارد کشور شد، کارش را انجام داد و از مرزهای شرقی، کشور عزیزمان را ترک کرد.

نمی‌شود توی ذوق ملت هم زد و دل‌ات هم نمی‌آید که بگویی فیس‌اپ‌کاری چهره اصلا هم چیز باحالی نیست.

ولی فیس اپ امسال هم دوباره مد شد و شبکه‌های اجتماعی را مورد عنایت قرار داد. گفتیم «مگر این همان فیس اپ پارسالی نیست؟ این را که قبلا یک‌بار دیده بودیم. این که دیگر کول و باحال نیست.» گفتند «تو به این چیزها چه کار داری؟ ببین من توی عکس چقدر تغییر کردم! ببین فلانی پیر بشه چه شکلی میشه؟» حالا نمی‌شود توی ذوق ملت هم زد و دل‌ات هم نمی‌آید بگویی که اصلا هم چیز باحالی نیست.

چهره فیس اپ شده‌ی باراک اوباما که دلیلی بر نژادپرستی این اپلیکیشن شناخته شده است.
فیس اپ باراک اوباما را سفیدپوست می‌کند و به نژادپرستی متهم می‌شود! | منبع عکس: TechCrunch

البته خیلی هم بد نبود؛ ولی دیگر اثری از جدید بودن و فان بودن در آن دیده نمی‌شد و همان چیزی بود که پارسال دیده بودیم. داشتم با خودم فکر می‌کردم این اپلیکیشن فیس اپ چه عمر کوتاهی دارد بنده خدا! یک جورهایی گناه دارد و حتی عمر گل هم از آن بیشتر است. همه یک‌بار اپ را نصب می‌کنند، چند بار چهره‌ی پیرشده‌ی خودشان‌ یا تغییر جنسیت‌داده‌ی اقوام و خویشاوندان را می‌بینند و دیگر هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌کنند. همین! دردناک است که در چنین مرحله‌ای از چرخه‌ی عمر فیس اپ، نوبت به پاک کردن آن از روی گوشی موبایل می‌رسد و دیگر کسی سراغ استفاده از آن نمی‌رود؛ همان بلایی که بر سر MSQRD ها وDubsmash ها می‌آید. حالا آنها کجا هستند؟ هیچ خبری از این اپلیکیشن‌ها می‌شنوید؟ شاید گاه‌گداری کسی بیاید و یک استفاده‌ای هم از آنها بکند. اما این اپ‌ها باید منتظر بمانند تا دوباره موجی راه بیفتد و جماعتی به صورت دسته‌جمعی بخواهند از آنها استفاده کنند. باز دوباره آن مرگ حتمی رخ خواهد داد.حالا فیس اپ چهره‌ی شما را هم دیدیم. مرحله‌ی بعدی چیست؟ چه چیز دیگری در آستین دارید؟ یالا دربیاورید ببینیم!

منبع عکس کاور این پست، سایت The Washington Post است. ارزش و اعتبار عکس به همین سایت تعلق می‌گیرد.

۰ ۰ رای
امتیاز کلی این نوشته
اشتراک
اعلان
guest

0 کامنت
فیدبک اینلاین
دیدن تمام کامنت‌ها